Brevkassen: Jeg har mærkelige rytmer i hovedet – Er jeg ved at blive skør?

Brevkassen:
Jeg har mærkelige rytmer i hovedet – Er jeg ved at blive skør?

Hej Lotte.

ocdHåber sådan at du kan hjælpe mig med et svar. Jeg har stress og sygdomsangst som nogle gange går over i panikangst. Går pt til psykolog (er lige startet forløbet), men en ting generer mig voldsomt og udløser angst, nogen gange flere gange om dagen hvor jeg er sikker på, at jeg er ved at blive totalt skør.

Jeg har opdaget (!!) at der inde i mit hovede hele tiden kører en “rytme”, lidt ligesom hvis man har fået en melodi på hjernen. Har lagt mærke til, at den også er der når jeg går… Ligesom en takt. Rigtig svært at forklare præcist.

Jeg har i desperation læst om ocd, men det er ikke på den måde. Jeg har ikke behov for at noget skal passe sammen, vaske hænder eller anden tvangsadfærd eller tanker. Heller ingen “stemmer”. Det trøstede mig lidt, for vil meget nødig også lide af dette. Jeg har hørt og læst så godt som alt på din hjemmeside, men er ikke stødt på dette fænomen nogen steder. Ej heller ved at Google det. Det eneste der kommer frem er melodier/sange på hjernen.

Det er ved at drive mig til vanvid og jeg bliver rigtig bekymret for, hvad det skyldes. Hvis jeg sidder og taler med folk eller læser en bog er det der ikke, men så snart jeg er i ro, er den gal. Ligeledes når jeg går en tur eller bare fra stuen og til køkkenet. Håber det giver mening.

Er det en del af angsten, eller er det virkelig ved at “rable”?

Håber så meget, at du kan hjælpe mig med et svar? Det skal nævnes, at jeg er 60 år og har lidt af angst i mange år, dog med meget lange gode perioder/år uden.

I øvrigt tusind tak for en fantastisk side. Den er en rigtig stor hjælp de dage det hele kører skævt med angsten.

Mvh. Lisbeth

 

Brevkassen:
Jeg har mærkelige rytmer i hovedet – Er jeg ved at blive skør?

Kære Lisbeth

Mange tak for din søde ros. Det er bare herligt at høre, at der er nogen, der kan bruge det, jeg skriver her på hjemmesiden! Og tusind tak for dit spørgsmål. Du er i en kæmpestor “klub” (jeg har selv været medlem…) af folk, der overvåger hvad der foregår i deres hoved. 🙂 Med negative konsekvenser til følge…

Jeg forstår din trang til at google, hvad du oplever inde i hovedet, men jeg kan ikke gentage det nok: Lad vær’!

Spørg dig selv: Ville det være godt, hvis du kunne finde noget om fænomenet på nettet? Eller ville det være skidt? Og hvor mange andre mennesker skulle have det lige som dig, før du ville slå dig til tåls med, at det var ok? Jeg gætter på, at det i virkeligheden ville være lige skidt, om du fandt meget eller lidt om fænomenet…? 🙂

Gå i stedet ind på min side om, hvordan man kommer af med OCD (inkl. Pure OCD. Sæt derefter X ud for de ”Typiske antagelser, som fastholder én i OCD’en”, som du kan genkende fra din egen tankegang.

Og læs også min artikel om Pure OCD. OCD behøver nemlig ikke have nogle tydelige ritualer. Det kan alt sammen sagtens foregå inde i hovedet. Men ritualer er der – altid. Det er bare tit nogle, man skal have hjælp til at få øje på.

I bund og grund er OCD frygten for, hvad der foregår inde i ens eget hoved. Nogle gange er man bange for, man er ved at blive psykotisk, andre gange for, at man måske i virkeligheden er psykopat eller pædofil, andre gange for at man er ved at blive dement – eller andre variationer over temaet: “Jeg er måske i virkeligheden utilregnelig?!”

Det betaler sig ikke at holde styr på, hvad der foregår i éns hoved. Der foregår ALT muligt. Det, du skal fokusere på i stedet, er din adfærd, ikke dine tanker. Og din adfærd skal du heller ikke gå og gøre status på hele tiden.

Jeg vil helt lavpraktisk foreslå dig at starte med at tage 3 dage, hvor du IKKE fokuserer på, hvad der sker inde i dit hoved – dvs. hvor du ”bare” lader det ske uden at holde øje med det. Og evaluer så følgende – men først EFTER de 3 dage:

Kom der flere eller færre ”rytmer”?

Jeg gætter på færre, men prøv det endelig selv og se, hvad der sker.

lotte ingerslev

God vind med eksperimentet! ❤

 

Kærlig hilsen

Lotte

 

 

HVAD ER OCD OG PURE OCD? LÆS MERE OM PURE OCD HER >> HVORDAN KOMMER MAN AF MED OCD (INKL. PURE OCD)?

 

Lukket for kommentarer.