Hvor mange nye ledere tror du lider af angst for at blive “afsløret”?

Hvor mange nye ledere tror du lider af angst for at blive “afsløret”?

perfektionismeEn ny undersøgelse lavet af det ansete nyhedsmagasin Harvard Business Review viser, at hele 67% af nye ledere går rundt en perfektionistisk angst for at blive afsløret som inkompetente.

De lider med andre ord af det man på engelsk kalder “Impostor Syndrome” – dvs. angst for, at de I VIRKELIGHEDEN ikke duer. At de I VIRKELIGHEDEN ikke er værdige til den post de har fået.

 

Konsekvenserne af Impostor Syndrome

Denne paniske angst for at afsløre fejl og mangler som leder fører desværre meget let de nyligt forfremmede ledere til at gøre alt for at fremstå 100% perfekte og fejlfri overfor deres underordnede.

Denne perfekte og polerede facade får desværre den uheldige konsekvens, at deres medarbejdere mister tilliden til dem, og at folk omkring dem får lyst til at udpege fejl hos deres “åh så perfekte” chef.

Og lederen er nu fuldstændig fanget i et perfektionistisk fængsel, som det er meget svært at komme ud af.

Og som i yderste konsekvens kan ende med at give én afsindig voldsom præstationsangst.

Som man så ikke tør afsløre. Til nogen som helst.

 

Ifølge Harvard Business Review er der 3 ting, du bør huske på, når du bliver bange for at vise dine fejl og mangler som leder:

#1:

Dine medarbejdere har ikke brug for, at du virker perfekt. Tværtimod.

Dine medarbejdere trives bedst, når de kan se, at du har det ok med, at du selvfølgelig selv laver fejl engang imellem, og at du ved, at du både har styrker og svagheder. For så bliver de mere sikre på at kunne hente forståelse hos dig, når de fejler.

#2:

Du bør som leder vise dine medarbejdere, at du sætter pris på ærlig feedback fra dem, når dine svage sider bliver problematiske for andre.

Vis det bl.a. gennem at være hurtig til at give folk en ordentlig undskyldning, så snart du indser, at du er kommet til at lave en fejl.

#3:

Din troværdighed som leder stiger – paradoksalt nok – når du viser, at du ved, at du er sårbar og fejlbarlig.

Når du indrømmer dine fejl og mangler, så vinder du dine medarbejderes tillid.

Når du skjuler dine svage sider, så mister du deres tillid.

 

lotte ingerslev

 

Kærlige tanker

Lotte

Kunne du lide den her artikel? Tilmeld dig nyhedsbrevet og få flere af samme slags.